0479/97 96 35

Marketing

Marketing heeft als doel uw bedrijf en producten of diensten goed in de markt te zetten.

Aimbizz ondersteunt u in het maken van uw marketingplan en de implementatie hiervan.

Marketing

Op basis van ons model Structuur Optimalisatie gaan we onderzoeken wat voor uw bedrijf de beste marketing strategie is. We starten met het bepalen van het doel en analyseren de markt met haar segmenten, aangeboden producten/diensten en de concurrentie. Een belangrijke tool die we gebruiken is de swot-analyse waar de belangrijkste omgevingsfactoren in worden opgenomen. We verkrijgen een duidelijk beeld op de situatie. Verder bekijken we de missie van uw bedrijf, voor wat staat uw bedrijf, wat heeft het te bieden. Heeft u al een algemene strategie dan wordt deze opgenomen, indien niet dan gaan we deze opmaken. De organisatie van uw bedrijf wordt onder de loep genomen, een nieuwe marketingstrategie kan een aangepaste strategie van uw bedrijf noodzakelijk maken. Het financiƫle luik wordt zeker niet vergeten. In dit geheel wordt er samen gewerkt met uw als bedrijfsleider en met uw medewerkers. Uiteindelijk zijn zij het die het plan moeten uitvoeren en betrokkenheid is hier van het grootste belang.

Nadat we alle gegevens verwerkt hebben wordt het uiteindelijke marketingplan opgemaakt waarin de volgende elementen worden opgenomen:

  • doelstellingen
  • strategie
  • 4 P’s: product/diensten, prijzen, promotie (communicatieplan) en distributie (plaats)

Hieruit ontstaat een concreet actieplan met een financiƫle onderbouw. Voor de uitvoering van dit actieplan kan u op Aimbizz rekenen. Wij toetsen het plan ook op de haalbaarheid.

Rekening houden met de nieuwe trends wordt er in de toekomst nog meer nadruk gelegd op digitale marketing. Hieronder verstaan we de zoekmachines, gebruik van video en apps, mobile responsive website, marketing automation en de toename van het belang van content. Wij blijven de nieuwe trends voor u opvolgen.

Contacteer ons vrijblijvend: info@aimbizz.be

 

 

 

Adviesbureau, bedrijfsadvies